Θυροτηλεοράσεις έγχρωμες

rsz_img_0462Σήμερα το κόστος των θυροτηλεοράσεων είναι πολύ προσιτό, σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια, το ιδιο ισχύει και για να αντικαταστήσουμε την παλιά μας θυροτηλεόραση με σύγχρονης τεχνολογίας.

Και στις δύο περιπτώσεις για να επιλέξουμε το μοντέλο που ταιριάζει στην εγκατάσταση μας είναι απαραίτητο να ελέγξουμε τις καλωδιώσεις που ηδη υπάρχουν ή για να περάσουμε καινούργιες.

Στην καινούργια καλωδίωση δεν υπάρχει πρόβλημα γιατί αφου επιλέξουμε πρώτα ομως το μοντέλο που καλύπτει τις προδιαγραφές που ζητάμε και αφου συμβουλευτούμε τις προδιαγραφές της θυροτηλεόρασης που επιλέξαμε <περνάμε> και τα αντίστοιχα καλώδια.

Οταν ομως εχουμε ηδη περασμένα καλώδια ή επιθυμούμε να κάνουμε αντικατάσταση είτε της παλαιάς θυροτηλεόρασης, είτε εχουμε θυροτηλέφωνα και θέλουμε να τα αντικαταστήσουμε με σύγχρονης τεχνολογίας θυροτηλεόραση, είναι απαραίτητο πρώτα να ελέγξουμε αν τα καλώδια είναι των σωστών διατομών και αν είναι αρκετός ο αριθμός τους και πως διακλαδώνονται στο κτίριο μας.

Σε περίπτωση που δεν λάβουμε υποψιν μας τα παραπάνω θα προβούμε σε αγορά της θυροτηλεόρασης και δεν θα εχουμε ποτε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Σήμερα ο ανταγωνισμός είναι πολύ μεγάλος και οι επιλογές μας πολλές, υπάρχουν θυροτηλεοράσεις ασπρόμαυρες, θυροτηλεοράσεις έγχρωμες, θυροτηλεοράσεις για μονοκατοικία, θυροτηελοράσεις πολυκατοικιών κ.α

Η Θυροτηλεόραση αποτελείται απο την εξωτερική μονάδα (μπουτονιέρα) που τοποθετείται στην είσοδο του κτιρίου (για τις κλήσεις) και απο την εσωτερική μονάδα (μόνιτορ) που ανάλογα με τα διαμερίσματα τοποθετούμε τα αντίστοιχα μόνιτορ (για να βλέπουμε και να ανοίγουμε οταν κάποιος καλεί) παραλκόμενα των θυροτηλεοράσεων είναι το τροφοδοτικό, ή ο ενισχυτής που ανάλογα με τον αριθμό των μόνιτορ εξαρτάται η χρήση του και τυχόν διακλαδωτήρες.

Οι Σύγχρονες θυροτηλεοράσεις χρησιμοποιούν τύποι καλωδίωσης τεχνολογίας BUS.

Η Ενσωματωμένη στην μπουτονιέρα κάμερα που λαμβάνει εικόνα απο την είσοδο και τη μεταδίδει στα διαμερίσματα, είναι έγχρωμη ή ασπρόμαυρη, σε πολλά μοντέλα θυροτηλεοράσεων μπορεί να στρέφεται σχεδόν προς ολες τις κατευθύνσεις και να μπορεί να <βλέπει> και στο σκοτάδι.

Υπάρχουν μπουτονιέρες που διαθέτουν κουμπιά (μπουτόν), οπως επίσης και μπουτονιέρες θυροτηλεοράσεων που εχουν κωδικό ή κάρτα ανάγνωσης, ή δακτυλικό αποτύπωμα.

Οι Οθόνες είναι το άλλο τμήμα των θυροτηλεοράσεων που τοποθετείται μέσα στο διαμέρισμα – γραφείο και είναι αυτές που <λαμβάνουν> τις κλίσεις καθώς και την εικόνα και τον ήχο που μεταδίδει στα διαμερίσματα η κάμερα της μπουτονιέρας.

Οι Οθόνες μπορεί να είναι έγχρωμεςή ασπρόμαυρες με διαστάσεις 3,4,5,7,10″ και στερεώνονται στον τοίχο που στηρίζονται με τις ανάλογες βάσεις (που συνοδεύουν το προιόν) .

Οι Οθόνες των θυροτηλεοράσεων μπορεί να είναι CRT ή LCD – TFT .

Πολλές οθόνες ενσωματώνουν μνήμη στην οποία μπορούν να αποθηκεύουν φωτογραφίες των επισκεπτών.

Γενικά οι θυροτηλεοράσεις είναι συσκευές πολύ χρήσιμες για την καθημερινότητα μας.