Από ποιες συσκευές αποτελείται ένα σύστημα θυροτηλεόρασης;

Τα συστηματα θυροτηλεόρασης αποτελούνται από α) το τροφοδοτικό, β) την κάμερα, γ) το κουτί εγκατάστασης, δ) το θυρομεγάφωνο, ε) τη μποτονιέρα και διάφορα άλλα αξεσουάρ που μπορούμε να προσθέσουμε.

Μπορούμε να δούμε ποιος ήταν στην πόρτα μας, ακόμα και αν λείπαμε από το σπίτι;

Σε μερικους τύπους θυροτηλεορασεων, υπάρχει τρόπος να δούμε αν μας επισκέφτηκε κάποιος και ποιος ήταν. Όταν η θυροτηλεοραση έχει σκληρό δισκο, μπορεί να αποθηκεύσει την καταγραφή και μπορούμε να ελέγξουμε ανά πάσα στιγμή τι γίνεται έξω από το σπίτι μας.

Τι γίνεται όταν ένα κτίριο δεν ήταν μελετημένο από την αρχή για να μπει θυροτηλεοραση;

Σε περίπτωση που ένα κτίριο δεν έχει τις κατάλληλες εγκαταστάσεις για να τοποθετηθουν τα συστηματα θυροτηλεορασης ή θυροτηλεφωνα, γιατί δεν το είχαν μελετήσει εξαρχης, τότε υπάρχει και η επιλογή του ασύρματου συστήματος που είναι εξίσου ασφαλές και αξιόπιστο.

Πως μπορούμε να επιλέξουμε το κατάλληλο σύστημα και να το τοποθετήσουμε σωστά;

Για το καταλληλότερο σύστημα για το χώρο σας και για τη σωστη τοποθετηση στο κάθε μέρος, υπάρχουν ειδικοί σε κάθε εταιρεία, συνήθως τεχνικοί, που έρχονται στο σπίτι σας και το μελετούν. Μόλις το δουν και το μελετήσουν, τότε θα σας δωσουν μερικές συμβουλές και θα σας κάνουν κάποιες προτάσεις. Όταν επιλεγει το ιδανικό σύστημα για σας, είτε θυροτηλεόρασης, είτε θυροτηλεφώνου, έρχονται ξανά οι τεχνικοί στο χώρο σας και το τοποθετούν.

Αν υπάρχει ένα παλιό σύστημα μπορεί να αντικατασταθεί με ένα νέο;

Όταν υπάρχουν παλιότερα συστηματα θυροτηλεορασης και θυροτηλεφωνων,μπορουν πολύ εύκολα να αντικατασταθουν με ένα άλλο σύστημα, πιο σύγχρονο, αρκεί να επιλέξουμε κάτι να ταιριάζει στις εγκαταστάσεις που υπάρχουν. Είναι πολύ πιθανό να μην χρειαστεί καν αλλαγή των καλωδίων και να γίνει η σύνδεση πάνω σε αυτά, απλά πριν γίνει η τοποθέτηση πρέπει να ελέγξει το συνεργείο την παλιά καλωδίωση να μην είναι φθαρμένη και ίσως χρειαστεί να ανοιχτεί το ηλεκτρολογικό κουτί του σπιτιού για να τοποθετηθούν μερικά καινούργια εξαρτήματα.

Μπορούν οι ένοικοι μιας πολυκατοικίας να επικοινωνούν μεταξύ τους;

Η επιλογή της ενδοεπικοινωνίας υπάρχει όταν όλα τα μόνιτορ είναι συνδεδεμένα μεταξύ τους,οποτε τότε μπορούν να συνομιλούν ταυτόχρονα έως και τρεις ή περισσοτεροι ένοικοι, ενώ με την απαραίτητη εγκατάσταση συσκευών, μπορούν να έχουν και εικόνα στην οθόνη.